Kommunikation til den yngre generation af trænere er en udfordring for foreninger. Et foreningssystem med indbygget app kan være løsningen på kommunikationsudfordringen.
Det er ingen hemmelighed, at den yngre generation i stigende grad vender ryggen til traditionelle kommunikationsformer som e-mails og i stedet foretrækker mere dynamiske og hurtige måder at holde kontakten på. Dette er ikke kun relevant i deres private liv, men også i deres rolle som trænere og frivillige i foreningslivet. Især unge børne- og ungdomstrænere bruger sjældente-mail til kommunikation, og de fleste af dem er heller ikke længere aktive på Facebook. I stedet anvender de sociale medier som Instagram, Snapchat og forskellige messaging-apps til at kommunikere. Derfor kan det være svært for foreninger at nå ud til denne gruppe, hvis man kun anvender ”traditionelle” kommunikationskanaler som Facebook grupper eller e-mails.
Som en artikel fra DGI også peger på, at det er vigtigt at forstå, hvordan forskellige målgrupper kommunikerer online. Unge trænere og medlemmer forventer fleksibilitet og ønsker at interagere gennem platforme, hvor de i forvejen er til stede digitalt. Dette betyder, at foreninger skal overveje at gå væk fra de gængse envejskommunikationskanaler som e-mails og i stedet skabe et socialt univers, der engagerer deres medlemmer gennem tovejskommunikation.
Ifølge Faktalink spiller sociale medier en afgørende rolle i unge menneskers liv og identitetsdannelse. Unge bruger sociale medier til konstant at være i kontakt og skabe et billede af, hvem de er. Dette betyder, at den måde, de kommunikerer på, er en del af deres identitet og netværk. Derfor har de ofte ikke den samme motivation til at tjekke foreningsnyheder via e-mail eller logge ind på traditionelle hjemmesider. I stedet foretrækker de notifikationer og opdateringer fra apps, hvor de hurtigt kan reagere og deltage i samtaler.
For at imødekomme denne udfordring bør foreninger overveje et moderne foreningssystem med indbygget app. Med en foreningsapp kan man nå medlemmer og trænere direkte, hvor de er mest aktive. Dette kan for eksempel omfatte:
Løsningen er ikke kun at skifte kommunikationskanal, men at tilbyde noget, som skaber værdi for de unge. Et foreningssystem med indbygget app kan hjælpe med at centralisere alle funktioner og behov i én platform. Dette vil ikke kun forbedre kommunikationen, men også gøre det lettere at koordinere aktiviteter, holde styr på fremmøde og skabe en digital oplevelse, som den yngre generation er vant til fra deres private digitale liv.
Så hvis din forening har mange unge trænere og medlemmer, er det værd at overveje, hvordan I kan tilpasse jer deres behov. En løsning som en foreningsapp kan ikke kun hjælpe jer med at nå ud til de unge, men også engagere dem på nye og mere effektive måder. Integrerede systemer kan give medlemmer mulighed for at interagere, tilmelde sig hold, læse nyheder og meget mere - alt sammen fra deres mobiltelefon. Dette gør det lettere for de ungetrænere at forblive engagerede og opdaterede i foreningslivet.
Med den rette teknologi kan I sikre, at jeres kommunikation ikke blot når ud, men også engagerer jeres medlemmer på den måde, de ønsker at blive kontaktet på.
Tilbage til oversigt